Szakvezetés a Kékes tanösvényen

esemenyek_2024_APR_szakvezetes_01
Kategória
Túra, természetjárás
Date
2024-04-13 09:00
Helyszín
Kékestető - Kékestető

A Mátrai Tájegységhez tartozó mátrafüredi Harkály Ház szervezésében lehetőség nyílik részt venni az ország legmagasabban fekvő tanösvényén – a Kékes tanösvényen – természetvédelmi szakemberek által vezetett túrán.

A szakvezetett túra során a résztvevők megismerkedhetnek ennek a különleges adottságú területnek a kialakulásával, élővilágával, kultúrtörténeti vonatkozásaival. Az útvonal jelentős része a környéken jellemző, különlegesen szép montán bükkösökben és a Mátra kitűnő panorámát nyújtó gerincén halad. Programunk során kiemelt szerepet kapnak a térség természeti értékei, azok megőrzésének fontossága, ezekről a nemzeti park szakembereitől hallhatnak a résztvevők érdekes és értékes információkat.

A túra második fele igen megerőltető, meredek, csúszós útvonalon húzódik, a jelentkezés előtt ezt érdemes figyelembe venni! Megfelelő felszerelés, vízálló túrabakancs viselése ajánlott!

A PROGRAM AZ AKTÍV- ÉS ÖKOTURISZTIKAI FEJLESZTÉSI KÖZPONT "TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS - TAKARÍTSUK KI EGYÜTT A TERMÉSZETET!" AKCIÓHOZ IS CSATLAKOZIK, ÍGY A TÚRÁZÓK A SZAKVEZETÉS SORÁN MEGTISZTÍTJÁK A TANÖSVÉNYT A SZEMÉTTŐL IS. A SZEMETESZSÁKOT ÉS KESZTYŰT A BNPI BIZTOSÍTJA.

A program nagyon rossz idő esetén nem kerül megtartásra. Elegendő mennyiségű élelmiszerrel és folyadékkal kell készülni. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

RÉSZVÉTEL CSAK ONLINE JEGYVÁSÁRLÁSSAL LEHETSÉGES: n9.cl/jw2bue

Időpont: 2024. április 13., szombat, 9:00
A program nagyjából 4,5 - 5 órát vesz igénybe.
Részvételi díj egységesen: 1.000 Ft/fő.
Minimális létszám 8 fő.
Maximális létszám: 20 fő
Túravezető: Magos Gábor, a Mátrai és Tarna-Lázbérci Tájegység vezetője
Találkozó: Kékestető, csúcskő
A tanösvény teljes hossza: 8,5 km, 10 állomással, a szintemelkedés 410 m. A túra körtúra, így a kiindulás pontjához érkezik.

Az autóval érkezőknek fontos információ, hogy Kékestetőn csak fizetős parkoló áll rendelkezésre!

Információ: www.facebook.com/events/928651008758026

 
 

Dátumok:

  • 2024-04-13 09:00

Üzemelteti iCagenda